Fysiotherapie

Fysiotherapeuten zijn experts in houding en beweging. Wij kunnen u helpen door uw klachten te behandelen, zodat u uw dagelijkse activiteiten op het werk of op school, thuis en tijdens het sporten kunt hervatten. De klachten kunnen voorkomen bij spieren, pezen, banden en gewrichten. Voorbeelden hiervan zijn: acute sportletsels, gewrichtsklachten, klachten na overbelasting, botbreuken, operaties, spierscheuringen en andere trauma’s of letsels. Voorbeelden hiervan zijn: herniaklachten, nieuwe knie/heup/schouder, frozen shoulder, voorste kruisband revalidatie, maar ook bijvoorbeeld acute of chronische nekklachten, rugklachten en degelijke.

De oorzaak van de klachten kan verschillen van een trauma, het uitoefenen van werk of sport, veroudering, overbelasting of bijvoorbeeld spanning/stress. Een fysiotherapeutische behandeling kan helpen de klachten te verminder, stabiliseren of verhelpen.

Een behandeling start bij een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek om het gezondheidsprobleem goed in kaart te brengen. Aan de hand van het gesprek en het onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit plan kan onder andere bestaan uit advies, oefeningen en massage of mobilisatietechnieken. Naast de lichamelijke klacht proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen en doelen. Beperkt uw klacht u tijdens het sporten? Dan passen wij het behandelplan zo aan dat uw herstel richting het hervatten van de sport zo spoedig mogelijk verloopt. Ook kijken we, indien nodig, hoe een aantal dingen in uw dagelijks leven aangepast kunnen worden, zodat de kans op hetzelfde letsel verkleind wordt.

Een fysiotherapiebehandeling duurt normaal ongeveer een half uur. Het is afhankelijk van uw verzekering of de behandelingen vergoed worden. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen. We zijn aangesloten bij alle verzekeraars.

Behandelruimte
wachtruimte